Neumayer L. – Forejtek J.: 1

SIbookmaker
22 marca, 2024
24 Pogledi

Naš nasvet: Neumayer L. – Forejtek J.: 1

22.03.2024 12:20

Jonáš Forejtek se je prvič po lanskem decembru uvrstil v četrtfinale turnirja ATP Challenger Tour. Uspešno je prestal kvalifikacije v Zadru na Hrvaškem in na glavnem turnirju zmogel dva težka dvoboja v treh nizih. S temi razmeroma spodobnimi rezultati se bo 421. igralec sveta podal v petkov spopad z Avstrijcem Lukasom Neumayerjem, ki je na lestvici uvrščen 200 mest višje in bo papirnati favorit dvoboja.

Forejtka so v zadnjih letih močno pestile zdravstvene težave. Kadarkoli se je zdelo, da končno lovi formo, je vedno prišlo do zapleta v obliki poškodbe. Seveda je njegova forma zaradi tega izginila in češki teniški igralec je v bistvu ves čas začenjal z ničle. To se seveda odraža tudi v rezultatih, s katerimi je nekdanji mladinski teniški igralec številka ena hudo nezadovoljen.

Avstrijec Neumayer bo svoj drugi četrtfinalni dvoboj odigral marca. Prvič se je med najboljših osem prebil na betonu na Tenerifih. Zdaj igra na glini, ki je celo njegova najljubša podlaga. To je potrdil tudi v Zadru, kjer je v osmini finala s 6:2, 6:1 ugnal Dominica Thiema. Čeprav Thiem že dolgo ne igra več tako kot nekoč (po poškodbi zapestja je izgubil svoje največje orožje, ki je bil njegov drveči forehand), je bil to za Neumayerja odličen skalp.

Na kaj staviti:

Lukas Neumayer je v Zadru dobil dve tekmi, v katerih je premagal oba nasprotnika. Forejtek pa je imel trisetne bitke in nekoliko sreče, da se je prebil v četrtfinale. Avstrijski teniški igralec bo potrdil vlogo rahlega favorita in se uvrstil v polfinale.

Zaupanje:

7/10

Priporočena stavnica za to stavo:

RABONAStavite na Rabona s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker