Strasbourg – Rennes: tekma brez remija za Rennes

SIbookmaker
31 marca, 2024
22 Pogledi

Naš izbor: Strasbourg – Rennes: tekma brez poraza Rennes

31.03.2024 17:05

Trenerja Rennesa Juliena Stéphana na klopi čaka še posebej pikantna tekma, saj njegova ekipa gostuje v Strasbourgu na Stade de la Meinau, ki ga 33-letni trener zelo dobro pozna iz svojega skoraj dveletnega mandata. Pred spopadom ekipi ločuje deset točk, pri čemer se domači želijo oddaljiti od izpadnih voda, gostje pa se želijo boriti za uvrstitev v evropske pokale.

Strasbourg je v prejšnjem krogu na prvi ligaški tekmi koledarskega leta zmagal po osmih tekmah, na katerih je zbral le tri točke (0-3-5). To mu je uspelo na igrišču Nantesa (3:1), kjer je šestintridesetletni veteran Kevin Gameiro dosegel svoj stoti ligaški gol, v drugem polčasu pa je dva gola dosegel Emanuel Emegha, ki počasi začenja izpolnjevati pričakovanja, s katerimi je pred to sezono prišel v alzaški klub. Da bi se četa trenerja Patricka Vieire pred koncem ligaške sezone bolje ujela, mora izboljšati formo na domačih tleh, saj so se zadnje štiri ligaške tekme tu vedno končale s porazom za Strasbourg (PSG 1:2, Lorient 1:3, Brest 0:3, Monaco 0:1).

Pred reprezentančnim premorom si je zmagovito oddahnil tudi Rennes, ki je doma z 2:0 premagal divji Marseille po zaslugi golov Martina Terrierja in kapetana Benjamina Bourigeauda, ki je trenutno ključni igralec v sredini polja bretonske ekipe – na zadnjih šestih tekmah Rennesa je namreč dosegel šest golov in tri podaje. Omenjeni trener Julien Stéphan zagotovo verjame, da bo njegova ekipa po zaslugi forme kapetana Bourigeauda lahko potrdila dobre rezultate z nasprotnikovih igrišč, kjer je na zadnjih desetih tekmovalnih tekmah izgubila le eno (6-3-1), in sicer v Ligi Evropa proti AC Milanu (0-3). V tem primeru je zmaga velika motivacija za Rennes, saj pred tem krogom za šestouvrščenim Lensom zaostaja tri točke in se lahko še bolj približa pokalnim položajem.

Na kaj staviti?

Rennes je veliko bolj udoben kot Strasbourg, ki je nazadnje zmagal po zelo dolgem času. Poleg tega bo na tekmi igralo pomembno vlogo tudi poznavanje lokalnega okolja in igralcev s strani trenerja Stéphana, na katere se lahko njegova ekipa dobro pripravi. Pogumni stavniki lahko stavijo na ostro dvojko, jaz pa se bom odločil za stavo na tekmo brez poraza, kar je Strasbourg na zadnjem srečanju z izenačujočim golom v zadnjih desetih minutah srečno dosegel.

Zaupanje:

8/10

Priporočena stavnica za to stavo:

22BETStavite na 22bet s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker