22Bet Francija

SIbookmaker
16 julija, 2024
59 Pogledi

Francija oziroma Francoska republika je ena od bogatejših držav v Zahodni Evropi. V Franciji živi približno 67 milijonov prebivalcev. Francija je že stoletja dobro uveljavljena v Evropi. Zato je ena od držav ustanoviteljic Evropske unije, zato je spoštovanje prava EU eno od glavnih pričakovanj Francije. Ali ima Francija smernice, povezane s spletnimi igrami na srečo, ki so zavezujoče za države članice? Ali ima ta država 22 stav Francija?

Igre na srečo v Franciji

Igre na srečo imajo v Franciji zelo dolgo zgodovino, vendar je bila sčasoma velika večina oblik iger na srečo v tej državi legalizirana. Pravzaprav je Francija vplivala tudi na oblikovanje številnih oblik iger na srečo. Kolo rulete je izumil francoski matematik Pascal, v tej državi pa je bila razvita tudi prvotna različica igre baccarat. Prav v Franciji so se začele izvajati stave. V Franciji je bil ustvarjen tudi standardni paket kart.

22bet Francja

Prve omembe iger na srečo v Franciji segajo v 16. stoletje. Takrat je bilo mogoče po plačilu letne pristojbine v državno blagajno voditi loterijo “blanque”. To je bila neke vrste licenca, druge oblike pa so bile prepovedane, čeprav jih je javnost dejansko izvajala. Že v 18. stoletju se je cerkev zgledovala po loteriji, ko ji je uspelo zbrati sredstva za obnovo bolnišnice Hôtel-Dieu de Lyon.

Oblasti so sklenile, da je bolj donosno regulirati igre na srečo, kot pa jih še naprej prepovedovati. Prva številčna loterija je bila ustanovljena leta 1757, organiziral pa jo je zelo znani Casanova. Napoleon se je odločil prepovedati igre v igralnicah, vendar je bila za Pariz in letoviška mesta med sezono sprejeta izjema. Igre na srečo so bile v teh letoviščih dovoljene vse leto šele leta 1907.

Že leta 1933 je bila ponovno aktivirana nacionalna loterija, ki jo je leta 1976 nadomestila loterija Loto. Leta 1985 je bila izvedena zelo obsežna posodobitev predpisov, ki urejajo to panogo, kar je bil začetek sodobnega igralništva v Franciji. Hkrati je bila sprejeta tudi odločitev o legalizaciji dodatnih vrst iger na srečo. Spletne igre na srečo so bile delno legalizirane leta 2009, v celoti pa leta 2010. Na to so v veliki meri vplivali predpisi Evropske unije. Čeprav se spletne igralnice v resnici soočajo z mnogimi težavami pri pridobivanju licence, tuji stavničarji z veseljem sprejemajo francoske igralce na svoje platforme.

Ali imajo Francozi dostop do platforme 22bet France?

Neredko se zgodi, da Francozi poskušajo poiskati alternativno, nelicencirano stavniško platformo, proti čemur se država zelo radikalno bori. Zaradi uporabe številnih protiukrepov s strani vlade stavnica 22bet francoskim državljanom ne nudi storitev. Platforma 22bet Francija verjetno ni bila vzpostavljena, ker bančni sistem ni obdeloval plačil.

22BET ► Stavite na 22bet s 100-odstotnim bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker