Švica – Finska: 2

SIbookmaker
3 maja, 2024
20 Pogledi

Naš nasvet: Švica – Finska: 2

04.05.2024 12:00

Na zadnji postaji Euro Hockey Tour v Brnu bo v soboto na sporedu tekma med Švico in Finsko. Finci so rahli favoriti tekme, saj so domačo ekipo premagali s 4:1, gole pa so dosegli štirje različni igralci – Vili Saarijarvi, Arttu Hyry, Oliver Kapanen in Jere Innala so zapečatili rezultat.

Finci so na prvi tekmi proti češki reprezentanci predstavili dve od štirih načrtovanih okrepitev iz lige NHL. Čeprav je mogoče, da bo Finska pred svetovnim prvenstvom dodala še nekaj zvezdnikov, je izjemna moč teh svetovnih in olimpijskih prvakov iz leta 2022 že zdaj očitna. To bodo želeli potrditi tudi proti Švici.

Švicarji so si za svetovno prvenstvo že zagotovili pet svojih rojakov iz lige NHL. Siegenthaler, Hischier in Kurashev so začeli proti Švedski, proti kateri je Švica izgubila z 1:2, vendar bodo tako kot Finska in druge ekipe potrebovali nekaj časa, da se navadijo na široko drsališče. In ker so Švicarji vse tekme EHT proti Finski izgubili brez svojih opornikov iz lige NHL, jih zaradi omenjene potrebe po aklimatizaciji čaka še ena zelo težka tekma.

Na kaj staviti:

Finska že dolgo uporablja sistem, v katerega ni treba bistveno posegati z nosilci lige NHL, zato je redno uspešna na svetovnih prvenstvih. Finska lahko še četrtič v sezoni premaga Švicarje.

Zaupanje:

7/10

Priporočena stavnica za to stavo:

RABONAStavite na Rabona s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker