Portugalska – Hrvaška: zmagovalec Portugalska

SIbookmaker
8 junija, 2024
18 Pogledi

Naš nasvet: Portugalska – Hrvaška: zmagovalec Portugalska

08.06.2024 18:45

Medtem ko je sobotna tekma v Oeirasu generalka za Euro, se bo Portugalska pred odhodom v Nemčijo pomerila s Severno Irsko.

Prvi nasprotnik naše reprezentance na prvenstvu je na vseh treh letošnjih pripravljalnih tekmah dosegel dva gola, kar je razočaranje. Kakorkoli že, napadalna moč ekipe je tako velika, da dvakrat to sploh ni bilo pomembno (Švedska 5:2, Finska 4:2), le v Sloveniji je moral španski trener Roberto Martínez požreti edini poraz na dosedanjih trinajstih tekmah na portugalski klopi.

Martínez prilagaja sestavo, še vedno pa računa na Cristiana Ronalda, ki ima poseben režim. V torek je izpustil prijateljsko tekmo s Finsko in počival na zasebni plaži, v petek pa se je že pridružil ekipi in morda bo proti Hrvaški začel svojo 207. reprezentančno tekmo. Pričakovati je tudi druge spremembe v začetni postavi, v kateri bodo verjetno nastopili Diogo Costa, Bernardo Silva, Bruno Fernandes in Diogo Dalot.

Hrvaška igra s Španijo čez natanko en teden, zato je tekma proti Portugalski dobrodošla preizkušnja. Obe ekipi z Iberskega polotoka sta dominantni na žogi, za Hrvate pa bo to povsem drugačna tekma kot tista proti Severni Makedoniji, ki so jo Vatreni v ponedeljek na Reki precej gladko premagali s 3:0.

Na kaj staviti:

Portugalska je ena od sedmih držav, ki jih Hrvaška ni uspela premagati, obe strani pa sta se srečali že sedemkrat, pri čemer bodo domačini v soboto dodali še sedmo zmago na medsebojnih tekmah.

Zaupanje:

7/10

Priporočena stavnica za to stavo:

20BETStavite na 20bet s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker