Alcaraz C. – Djoković N.: zmagovalec Djoković

SIbookmaker
13 julija, 2024
19 Pogledi

Naš izbor: Alcaraz C. – Djoković N.: zmagovalec Djoković

14.07.2024 15:00

Medtem ko ima ženski finale v Wimbledonu presenetljivo zasedbo, bo nedeljski vrhunec moškega tekmovanja ponudil pričakovano in pretresljivo ponovitev lanskega finala, v katerem je Carlos Alcaraz po epski petsetni bitki, ki je trajala 4 ure in 43 minut, premagal Novaka Đokovića z 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 in mu odvzel turnir za veliki slam.

Srb je lani dominiral na preostalih treh velikih turnirjih, manjkal mu je le pokal v Wimbledonu, ki ga je pred tem osvojil sedemkrat. Letos še ni zmagal na turnirju velike četverice, kar mu je uspelo le v prejšnjih trinajstih letih, ki jih je leta 2017 končal z operacijo komolca. Letos je moral na operacijo kolena (strgan meniskus), ki si ga je poškodoval na Roland Garrosu. Vendar se je Đoković bliskovito vrnil in se z zavezanim kolenom uvrstil v svoj deseti finale travnatega turnirja za grand slam.

V primerjavi z Alcarazom je prihranil tudi več energije, saj je na igrišču preživel tri ure manj. V petih dvobojih je v drugem in tretjem krogu izgubil le dva niza, v četrtfinalu pa je imel po odstopu De Minaurja proste igre. V zadnjih dveh dvobojih proti Runu in Musettiju je dominiral in v petkovem polfinalu le dvakrat izgubil svoj servis.

Španec se je na poti do finala precej bolj znorel. V 3. krogu je po petsetnem boju premagal Tiafoeja, v vseh treh naslednjih dvobojih pa je izgubil niz, čeprav jih je v drugi fazi bolj ali manj nadzoroval. Kakorkoli že, v primerjavi z lanskim pohodom do naslova v Wimbledonu je opazna razlika, pred letom dni je ob napredovanju v finale izgubil le dva niza in bil videti bolj suveren.

Djokovićev servis, ki je na travi ključnega pomena, je letos bolj zanesljiv kot Alcaraz. Razlika je predvsem v uspešnosti prvega servisa (82 % proti 72 %). Srb je nasprotniku dovolil le 14 priložnosti za break in devetkrat izgubil servis, medtem ko je Španec zavrnil 43 točk za break in 19-krat izgubil servis.

Na kaj staviti:

Stavnice dajejo prednost Alcarazu, vendar ima v medsebojnih dvobojih še vedno rahlo prednost Đoković (3-2, seti 10-7, igre 95-79), ki bo v nedeljo v All England Clubu želel osvojiti svoj 25. veliki turnir, s čimer bi presegel rekord Avstralke Margaret Court. Glede na kvote se splača staviti na Srba. Tekma je na voljo pri BetBuilderju.

Zaupanje:

6/10

Priporočena stavnica za to stavo:

22BETStavite na 22bet s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker