Fenerbahče – Lille: več kot 2,5 gola na tekmi

SIbookmaker
13 avgusta, 2024
9 Pogledi

Naša napoved: Fenerbahče – Lille: več kot 2,5 gola na tekmi

13.08.2024 19:00

Če se bo Slavija uvrstila v končnico Lige prvakov, se bo pomerila z zmagovalcem dvoboja med Fenerbahčejem in Lillom. Francoska ekipa je na polovici tekmovanja najbližje napredovanju, saj po zaslugi poznega gola kosovskega napadalca Zhegrova v sodnikovem podaljšku vodi z 2:1.

Portugalski trener Jose Mourinho se mora tako na svojem novem delovnem mestu takoj lotiti težave, ki bi jo izpad v tretjem predkrogu nedvomno pomenil. Že v prejšnji proti švicarskemu Luganu je imel Fenerbahče nepričakovano veliko težav predvsem na obrambnem področju, ki je sicer močna točka njegovih ekip. V Turčiji pa se The Special One srečuje s povsem drugačno nogometno kulturo, kot je bil vajen v zahodni Evropi.

Kakorkoli že, ekipa je po turških merilih nadstandardna, napadalna moč je velika, zato je Lugano prebil s 6:4, Edin Džeko pa je skupaj vpisal štiri gole. Fenerbahče je turško ligo začel z domačo zmago z 1:0 nad Demirsporom, Mourinho pa je moral biti zadovoljen z obrambo. Vendar pa je Lille drugačen kaliber kot 12. ekipa turške lige.

V prejšnji sezoni so se izkazali z uvrstitvijo v četrtfinale konferenčne lige, dve leti prej pa so se uvrstili v osmino finala lige prvakov. Tekma s Fenerbahčejem je bila za klub prva ostra preizkušnja v novi sezoni, na koncu pa so morali priznati premoč z 2:1. Ravno ko se Fernerbahče privaja na novega trenerja, je Paulo Fonseca odšel v AC Milan, njegovo mesto pa je prevzel nekdanji trener Lyona Bruno Genesio. Prav tako je odšel tudi stoper Yoro (Manchester United).

Na kaj staviti:

Fenerbahče mora zmagati, vendar mora paziti tudi na zadnja vrata, ki niso trdna. Glede na ofenzivno kakovost obeh ekip bi morali v repasažu doseči tudi več kot dva gola.

Zaupanje:

7/10

Priporočena stavnica za to stavo:

20BETStavite na 20bet s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker