Švica – Nemčija: zmagovalec Nemčija-2

SIbookmaker
23 junija, 2024
21 Pogledi

Naš nasvet: Švica – Nemčija: zmagovalec Nemčija-2

23.06.2024 21:00

Nemčija si je kot prva država zagotovila nastop v osmini finala, Švica je z eno nogo na turnirju in le neverjeten niz rezultatov jo lahko prikrajša za neposredno napredovanje.

Potem ko so domači nogometaši na uvodni tekmi s petimi goli odpravili Škotsko, so z 2:0 premagali Madžarsko in imajo prvič po letu 2012 priložnost, da osvojijo skupino evropskega prvenstva s polnim izkupičkom točk. Vprašanje je, s kakšno enajsterico bodo Nemci v nedeljo nastopili. Toda Julian Nagelsmann je znan po tem, da ne mara delati sprememb v ustaljeni zasedbi in rad ohranja ključne igralce v rednem ritmu tekem. Predvsem trojica Florian Wirtz, Jamal Musiala, Toni Kroos igra na odličnem turnirju. Prva dva sta na pragu velikih karier, medtem ko se Kroos na domačem prvenstvu poslovi od reprezentančne kariere.

Švica igra pragmatično, dober prvi polčas je zadostoval za uvodno zmago nad Madžarsko (3:1), na koncu pa se je zatekla k remiju 1:1 s Škotsko. Xherdan Shaqiri je medtem dosegel svoj peti gol na evropskem prvenstvu in je edini igralec, ki je zadel na vseh treh zadnjih Eurih in zadnjih treh svetovnih prvenstvih.

Švicarji so sicer kralj remijev na zadnjih evropskih prvenstvih, saj so na sedmih od prejšnjih 12 tekem na Euru delili točke in bi v nedeljo sprejeli remi. Zmaga bi pomenila osvojitev vrha skupine, vendar so Nemci na udaru, v ekipi vlada odlično vzdušje, igralci pa uživajo v podpori navijačev.

Na kaj staviti:

Čeprav Švica na zadnjih treh tekmah ni izgubila, skupni rezultat govori jasno v prid Nemčije (36-8-9), ki ga bo izboljšala v nedeljo v Frankfurtu.

Zaupanje:

7/10

Priporočena stavnica za to stavo:

BETWINNERStavite na Betwinner s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker