Ukrajina – Češka: manj kot 2,5 gola na tekmi

SIbookmaker
14 oktobra, 2024
10 Pogledi

Naša napoved: Ukrajina – Češka: manj kot 2,5 gola na tekmi

14.10.2024 20:45

Češka reprezentanca se je po porazu s štirimi goli v Gruziji delno pomirila z navijači. Po srečni domači zmagi proti Ukrajini s 3:2 je Češka v petek na Letni po zaslugi dveh golov Tomáša Chorýja z 2:0 premagala Albanijo, tokrat zasluženo.

Reprezentanca je od začetka igrala aktivno in neposredno, Chorý je že v 3. minuti s prvim dotikom žoge odprl rezultat, po uri igre pa z glavo dodal še drugi zadetek. Torej velja enačba, da če Chorý nastopi v začetni postavi, Čehi zmagajo. Čeprav vzorec nasprotnikov ni velik (Malta, Moldavija, Ukrajina), to nekaj pove.

S Chorýjem na čelu lahko ekipa poenostavi igro, napadalec Slavije je močan v osebnih dvobojih, zato lahko Čehi preskočijo pripravljalno kombinacijo, za katero nimajo pravih tipov igralcev. Na splošno se je Haškova stava na igralca Slavije, ki je v formi, obrestovala, saj je Bořil po treh letih na levi strani obrambe slavil uspešno vrnitev v reprezentanco.

Toda ali bo Hašek ostal pri zmagovalni zasedbi, je vprašanje, na katerega na novinarski konferenci ni odgovoril niti on sam. Možna je vrnitev stoperja Krejčija po kartonovski kazni, vsekakor pa je obramba zanesljivo delovala tudi brez njega.

V ponedeljek pa češko reprezentanco čaka drugačna tekma, Ukrajina je od vseh nasprotnikov v skupini najbolj nogometno usmerjena ekipa, igralci dobro razumejo žogo, v petek jim je uspelo odpraviti smrtonosne protinapade Gruzije, ki so jo v Poznanu premagali z golom Mudryka z 1:0 in zabeležili prve tri točke na lestvici skupine.

Pred tem so z 1:2 izgubili proti Albaniji in v Pragi proti Češki, nakar je trener Rebrov dejal, da Ligo narodov obravnava kot pripravljalno obdobje, v katerem si lahko brez težav privošči eksperimentiranje. Vsekakor je zmaga nad Gruzijo njegovo ekipo vrnila v igro, zato bo izid ponedeljkove tekme v Vroclavu ključen.

V primerjavi s tekmo v Pragi imajo Ukrajinci veliko poškodovanih, predvsem v sredini igrišča, kjer bodo pogrešali Jarmolenka, Zinčenka ali Stepanenka, v napad pa se je vrnil njihov topničar Dovbyk.

Na kaj staviti:

Septembrski dvoboj v Pragi se je končal s strelskim obračunom, vendar ne pričakujte ponovitve. Obe ekipi sta od zadnje medsebojne tekme okrepili obrambi, to je veliko in več kot dva gola tokrat ne bosta padla. Pri BetBuilderju lahko nato položite kombinacijo manj kot treh golov na tekmi in manj kot petih čeških kotov, češka stran je v zadnjih osmih tekmovalnih srečanjih le enkrat prestopila ta prag in proti Ukrajincem ni vrgla niti enega.

Zaupanje:

6/10

Priporočena stavnica za to stavo:

RABONAStavite na Rabona s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker