Wimbledon M – skupno mesto: Alcaraz C.

SIbookmaker
27 junija, 2024
22 Pogledi

Naš izbor: Wimbledon M – Na splošno.

01.07.2024 13:10

Wimbledon 2024 brez Đokovića in Nadala

Letošnji Wimbledon bo verjetno zaznamovala odsotnost Novak Djoković. Srbska legenda svetovnega tenisa se je poškodovala na odprtem prvenstvu Francije in morala na operacijo. Sedemkratnega zmagovalca bodo navijači vseeno pogrešali, medtem ko se je možnost skupnega zmagovalca za druge povečala.

Podobno strategijo kot Djoker je ubral tudi Španecl Rafael Nadal (željan olimpijske medalje), zato londonsko občinstvo verjetno prvič po dolgih letih ne bo videlo nobenega od legendarnega para. Dvakratni prvak ima tudi zdravstvene težave Andy Murrayki je odstopil od turnirja v londonskem Queens Clubu, bosta hegemona zadnjih let v Londonu letos močno pogrešala, čeprav Djoković in Murray upata do zadnjega trenutka.

Teniška številka ena Grešnik v Wimbledonu

To odpira prostor za novo generacijo igralcev, ki počasi prevzemajo vajeti svetovnega tenisa. Na prvem mestu lestvice je trenutno Jannick Sinner. Italijanski teniški igralec je izjemno vsestranski igralec, navsezadnje pa do lani na travi ni dosegel nobenega večjega uspeha, letos pa se utegne boriti tudi proti specialistom. To se je na primer pokazalo v Halleju, kjer se je trudil proti Tallonu Griekspooru in na turnirju skupno odigral sedem tiebreakov.

Teniška številka ena Siniša v Wimbledonu Alcaraz – največji favorit v Wimbledonu

Največji favorit za skupni naslov po mnenju kvote je še eden od super-talentov, Carlos Alcarazbranilec lanske zmage. Mladi Španec je letos v odlični formi, kar je potrdil tudi pred nekaj tedni, ko mu je uspelo zmagati na Rolland Garos v Parizu. Alcaraz se odlično odreže fizično in udarno, s starostjo pa dozoreva tudi mentalno in je za svoja leta izredno psihično vzdržljiv igralec.

Ali ima Berretinni v Londonu priložnost?

Matteo Berrettini je še eno ime, s katerim je treba letos računati. Postavni italijanski teniški igralec vedno odlično igra na travi in letos je to dokazal že s finalnim nastopom v Stuttgartu v Nemčiji. Poleg tega ima Berrettini velik apetit za igro, sezono je zaradi poškodbe začel šele marca, zato ni tako izčrpan kot drugi na igrišču. Leta 2021 je bil že v finalu Wimbledona, zato je oznaka “temnega konja” turnirja povsem upravičena.

40 tekem, ki jih je na travi osvojil zvezdnik teniškega kroga Alexander Zverev. Tudi nemški teniški igralec ima odlične parametre za travo, strategija servisnega voleja na zeleni površini še vedno deluje, čeprav je trava že počasnejša kot v preteklosti. Zverev je trenutno četrti igralec sveta, v Halleju pa je potrdil, da bo nasprotnike mučil na svoji najljubši podlagi.

Kaj bo Zverev počel na travi?

Teniški zvezdnik je na travi zmagal na 40 tekmah Alexander Zverev. Tudi nemški teniški igralec ima odlične parametre za travo, strategija servisnega voleja na zeleni površini še vedno deluje, čeprav je trava že počasnejša kot v preteklosti. Zverev je trenutno četrti igralec sveta, v Halleju pa je potrdil, da bo nasprotnike mučil na svoji najljubši podlagi.

Kako se bo Medvedjev odrezal v Wimbledonu?

Ne smemo pozabiti Daniila Medvedeva, še ena dolga igralka, ki je veliko igrala na travi. Njegov nekonvencionalni slog igre še naprej povzroča težave številnim nasprotnikom, vendar z Alcaraz ima negativno ravnotežje (2:4) in z Grešnik je izgubil zadnjih pet medsebojnih dvobojev, kar ga omejuje v boju za skupno zmago.


Na kaj staviti:

Letošnja forma, lanska zmaga v Wimbledonu in odsotnost velikih tekmecev Alcaraze do položaja največjega favorita, ki naj bi ga potrdil tudi na tretjem turnirju za grand slam sezone.

Zaupanje:

8/10

Priporočena stavnica za to stavo:

WAZAMBAStavite na Wazamba s 100% bonusom za prvi polog!
Avtor SIbookmaker